DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Vítejte na stránce jogavan.websnadno.cz v sekci Příloha


 

Tak tenhle recept jsem dostala od kolegy z práce, posuďte sami, že i muži umí vařit!              (ráda se s vámi o něj podělím)

Knedlík pepřový – po Markétě, co měla bazeta 

6 – 8 velkých brambor
6 – 8 rohlíků (housek)

Brambory nastrouhat najemno, trochu vymačkat šťávu
Rohlíky nakrájet na kostičky
1 vejce (já dávám 2)
Sůl
Pepř

Chvíli nechat stát, aby se rohlík namočil.
Potom propracovat těsto, a pokud není dost hutné, přidat strouhanku (zpravidla se tam strouhanky vejde požehnaně).
Uplácat v ruce koule velký třeba 5 cm a vařit 15 minut v osolené vodě.

Já koule před vařením ještě vyválím ve strouhance a vařím dýl, podle velikosti koulí. Po dvaceti minutách jeden knedlík rozkrojím a kouknu, není-li vprostředku ještě syrovej. Može se hodit zpátky do vody.

Mají to býti myslivecké knedlíky ke zvěřině a za tím účelem se tam dává pepře dost odvážně. Já se zpravidla mírním, protože u toho jsou většinou děti.

S kusem flákoty a se zelím se z toho nají jistě 5 – 6 lidí.
Hodí se to ke všemu pečenýmu, k pavlišováku, ke guláši, k hustý houbový omáčce, bez masa omaštěný smaženou cibulkou s kyselým zelím, se sladkým zelím. Univerzální dobrota.
Čerstvě uvařený jsou nadejchnutý, ohřejvaný ztuhnou.